Početna Proizvodi Knjige Književnost Američko-hrvatski u boji

Šorak Dejan: Američko-hrvatski u boji

Cijena 40,00 kn

Autor: Šorak Dejan

Šifra: 58534

Kategorija: Književnost

Izdavač: Algoritam

Godina izdavanja: 2008

Mjesto izdavanja: Zagreb

Format: 14x22 cm

Broj stranica: 375

Uvez: Tvrdi

Dejan Šorak: Američko-hrvatski u boji

dio treći Dezdemona i vrag

 

Saga o filmu Dejana Šorka "Američko-hrvatski u boji" u svom drugom dijelu "Venecija smrti" prati život režiserke Dezdemone Marin, četvrtog naraštaja s filmom sudbinski povezane hrvatske iseljeničke obitelji.

Dezdemona Marin, prema scenariju svoje bake i holivudske scenaristice Lucije Marin, s filmskom ekipom sastavljenom od freakova - direktorom fotografije koji je zanat ispekao u Vijetnamskom ratu, osvjetljivačem koji je serviser električnih stolica i mesarom za specijalne efekte - u močvarama Louisiane, nakon uspješno režiranog pornića snima svoj prvi pravi film, niskobudžetni horor. Ali osim svih mogućih problema i drama koji prate filmski set postavljen na razvalinama Venecije u močvarama Louisiane u snimanje se upliću i moćni filmski producent i nečiste sile, uključujući i ljubav.

Dejan Šorak antički zapletene obiteljske odnose Marinovih i složenu igru moći sudionika filmskog seta prikazuje toliko dobro i uvjerljivo da sve složeno postaje jednostavno - a da se pritom ništa ne pojednostavnjuje. Priča o snimanju horora, radno nazvanog "Smrt u Veneciji", postaje drama i studija o snimanju filma. Emancipirane i strasne žene iz obitelji Marin, novi su tip u našoj književnosti.

VENECIJA SMRTI

U glavnim ulogama: Dezdemona Marin - režiserka; Marija Marin - njezina baka, scenaristica; Arcangelo Santo - navodni producent; Goldfarb Junior - vlasnik studija; Mercedes Kandinski - glumica; Žaba Malo Srce - vračara; Giordano - šerif u Venice, Louisiana; Larry Bonaro - kamerman i alkoholičar; Fred Zipper - ton-majstor i suradnik tajnih službi; Luther - majstor za specijalne efekte...

 

(KŠ1)

 

 

 

 

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00