Početna Proizvodi Knjige Književnost Aristotelova zlatna sredina

Lyon Annabel: Aristotelova zlatna sredina

Cijena 70,00 kn

Autor: Lyon Annabel

Šifra: 54466

Kategorija: Književnost

Izdavač: Šareni dućan

Godina izdavanja: 2011

Mjesto izdavanja: Koprivnica

Format: 16 x 24 cm

Broj stranica: 236

Uvez: Tvrdi

Annabel Lyon: Aristotelova zlatna sredina

 

“Reći ću ti s čime se slažem u tvojoj teoriji o sreći”, kaže Aleksandar. “Slažem se s time da najveća sreća dolazi onima koji su sposobni za najveće stvari. Tu ostavljamo mog brata. Odatle ti i ja krećemo i ostavljamo ostatak svijeta. Ti i ja možemo shvatiti divotu stvari. Dođemo do samog ruba – do granica kako ih svi drugi definiraju, razumiju i doživljavaju – a onda idemo korak dalje. Odlazimo na mjesta koja još nitko nije vidio. To smo mi.
Ti si me naučio da budem takav.” – Ovo je tek djelić iznimno zanimljivog dijaloga Aleksandra Makedonskog i Aristotela, čiji je odnos sjajno rekonstruirala kanadska spisateljica Annabel Lyon.
A sve je počelo 342. godine prije Krista kad je kralj Filip Makedonski pozvao Aristotela da bude učitelj njegovu sinu, princu, kasnije poznatijem kao Aleksandar Veliki (Makedonski). Aristotel je ostao u službi na dvoru sedam godina, družeći se i poučavajući budućega kralja i velikog vojskovođu. U međuvremenu, princ Aleksandar stasao je od bistrog, nježnog dječaka u gordog i ambicioznog mladog čovjeka. Aristotel poučava princa u skladu s etičkim normama i pokušava utjecati na njega da postane pravedan vođa, ali ubrzo uviđa kako mu konci izmiču iz ruku i kako rezultat njegova truda i obuke u mladom buntovnom umu polučuje nepovratno drukčiji učinak od željenog i inicijalno zamišljenog…
Majstorski, inteligentno i pomno ispisana proza Annabel Lyon vraća nas više od dva tisućljeća u prošlost, osvjetljavajući ondašnje vrijeme, kulturu, ljude i običaje, te rekonstruirajući osobnosti i intimnosti genijalnog filozofa i slavom ovjenčanog ratnika. Povijesni roman u svom najboljem izdanju!

 

(KL3)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00