Početna Proizvodi Knjige Alternativa Astrologija i reinkarnacija

Palmer Hall Manly: Astrologija i reinkarnacija

Cijena 70,00 kn

Autor: Palmer Hall Manly

Šifra: 51592

Kategorija: Alternativa

Izdavač: Metaphysica

Godina izdavanja: 2019

Mjesto izdavanja: Beograd

Format: 15x20 cm

Broj stranica: 144

Uvez: meki

Manly Palmer Hall: Astrologija i reinkarnacija

 

Djelo jednog od najznačajnijih ezoterika 20. stoljeća.

Povećano zanimanje za doktrinu reinkarnacije u naše vrijeme je, u izvjesnoj mjeri, pridobila pažnju i empirijske znanosti. Izvjestan broj uglednih proučavatelja napisao je dobro dokumentirane knjige koje se bave sjećanjem na prošle živote. Više je nego očigledno da pisanje knjiga na ovu temu dobiva sve snažniji zamah.

Iako vlada opći trend bavljenja znanstvenim materijalizmom, umnožavanje društvenih složenosti stavlja problem života poslije smrti u žižu ozbiljnih proučavanja. Ako bismo prihvatili svjesnu besmrtnost, postalo bi očigledno da problem stanja duše nakon odvajanja od tijela mora biti brižljivo razmatrano. Preostalo bi samo pitanje koliko će vremena biti potrebno da se dokaže i potvrdi broj preporađanja. Do tad će vjerovanje ili ne vjerovanje u taj fenomen ostati u sukobu.

Astrologija je drugi sporan fenomen koji pobuđuje veliku pažnju javnosti. Zahvaljujući sveopćoj kompjuterizaciji, gotovo svaki aspekt predikcija može se podvrgnuti znanstvenom ispitivanju. Brojni ugledni umovi prošlih vremena prihvatili su astrologiju i reinkarnaciju – i to je sasvim prirodno jer ova dva vjerovanja imaju mnogo toga zajedničkog. Ako smo jednom već živjeli, zanimalo bi nas da istražimo, već prema mogućnostima, mjesto, vrijeme i okolnosti našeg prethodnog postojanja. Iz mnogo razloga, svakako, ovo znanje može proizvesti bolne posljedice. Jer najveći broj ljudi ne može prizvati u sjećanje nelagodne situacije svog sadašnjeg postojanja. Zidine Borobudura, ostaci veličanstvenog budističkog zdanja na Javi, ukrašene su scenama šest stotina Budinih prethodnih života. Jedino savršeno prosvijetljen čovjek može kontemplirati takvu panoramu prethodnih rođenja, a da ostane smirenog uma.

Iz Predgovora autora

 

(AL7)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00