Početna Proizvodi Knjige Povijest Biološki slom i nestajanje Srba u hrvatskoj

Livada Svetozar: Biološki slom i nestajanje Srba u hrvatskoj

Cijena 120,00 kn

Autor: Livada Svetozar

Šifra: 48543

Kategorija: Povijest

Izdavač: Službeni glasnik

Godina izdavanja: 2018

Mjesto izdavanja: Beograd - Novi Sad

Format: 16x24 cm

Broj stranica: 192

Uvez: meki

Svetozar Livada: Biološki slom i nestajanje Srba u hrvatskoj

1880 - 2011

Od višegeneracijskog i starosjedilačkog, autohtonog i konstituitivnog, do manjinskog statusa

Ova monografija je kompleksno štivo, koje je mogao napisati samo autor koji suvereno vlada s nekoliko znanosti: sociologijom, povijesti i demografijom. Svetozar Livada je u tome uspio. Do sada su mnogi narodi nestali, a da razlozi suvremenoj znanosti nisu potpuno poznati. Takvi su Etrurci, Tračani, Hazari… Zahvaljujući monografiji Svetozara Livade razlozi nestajanja Srba u Hrvatskoj bit će svima poznati. Zato rukopis ove monografije potrebno je što prije objaviti i medijski predstaviti javnosti.
Prof.

dr Branislav Đurđev, demograf

Dr Livada, kao ozbiljan i objektivan znanstvenik, na 138 stranica kompjuterskog teksta, dokumentarno objašnjava postojanje Srba na području Hrvatske „od višegeneracijskog i starosjedilačkog, autohtonog i konstituivnog do manjinskog statusa“.
Dr Livada zaključuje rad s 13 stranica kraćih citata Tuđmanovih tekstova i tekstova njegovih sljedbenika o koncepciji prirode rata. Da pojasni ciljeve kompletnog ponašanja autora citira dijelove Tuđmanovih izjava o rješenju srpskog pitanja u Hrvatskoj, o Šešelju i „šešeljizmu“ i sl. Plediram da se cijela ova dokumentarna studija dr Livade objavi, tim više što su nacionalistička djela većinom bez dokaznog materijala ali raspiruju međunacionalnu mržnju.
Dr Vesna Čulinović Konstatinović

Livada je vrlo argumentirano, po regijama, gradovima i županijama ukazao na demografske promjene u strukturi srpskog stanovništva, ističući ujedno i razloge zbog kojih je do očitog demografskog sloma došlo. Važno je da se ova knjiga pojavila, ponajprije stoga jer će ostaviti jasno svjedočanstvo o užasno traumatičnom vremenu, kojeg je ova zemlja proživjela i sistematskom zločinu prema srpskom stanovništvu, kojeg više nitko ozbiljan ne može negirati.
Dr sc. Dragan Markovina

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00