Woolfson Richard: Bistro dijete

Cijena 90,00 kn

Autor: Woolfson Richard

Šifra: 28143

Kategorija: Pedagogija

Izdavač: Educa

Godina izdavanja: 2014

Mjesto izdavanja: Zagreb

Format: 19.5x26 cm

Broj stranica: 144

Uvez: meki

Richard Woolfson: Bistro dijete - razumijevanje i poticanje razvoja vašeg djeteta

Knjiga je dragocjen vodič onim roditeljima koji žele poticati razvoj svoje djece (sadržaj knjige odnosi se na djecu od dvije i pol do pet godina starosti). Stručni savjeti pomoći će vam u prepoznavanju prirodnih talenata i sposobnosti vašeg djeteta, kao i u poticanju njihova razvoja. Sadrži brojne savjete, najčešća pitanja (i odgovore), prijedloge praktičnih aktivnosti za poticanje razvoja niza različitih djetetovih vještina i sposobnosti. U posebnim se tablicama navode savjeti o koordinaciji oka i ruke, jeziku, učenju, kretanju i socijalnom i emocionalnom razvoju.

Iz uvoda
   Između dvije i pol i pet godina vaše dijete se vrlo brzo razvija, ali još uvijek možete mnogo učiniti da mu pomognete u razvoju. Ono treba vašu stimulaciju i vođenje, poticanje povjerenja, ovladavanje vještinama učenja, pomoć u ostvarivanju odnosa s drugom djecom njegove dobi, poboljšavanje koordinacije oka i ruke i poticanje njegova sveukupnog razvoja. Svaki se dan mora suočiti s mnogim izazovima i prijeći mnoge prepreke. To je dio odrastanja. Ipak vaša aktivna potpora, poticaji i ohrabrivanje omogućit će da se razvije u bistro dijete.
   Dok planirate program poticanja za vaše dijete, postoji mogućnost da se usredotočite na jedno određeno područje razvoja, dok nenamjerno zanemarujete ostala područja. Ali to je uvijek pogrešno. Na primjer, roditelji koji su toliko zabrinuti za djetetov napredak u učenju da zaborave na njegovu sposobnost druženja sa svojim vršnjacima, uskoro će uočiti da je dijete nesretno. Zato ova knjiga nudi cjelovit pregled koji uzima u obzir svaki vid razvoja vašeg djeteta. Kada se koristite prijedlozima iz knjige, kao izvorom ideja za poticanje vašeg djeteta, uvijek imajte uravnotežen pristup prema različitim područjima njegova razvoja.
   Vaš stav prema poticanju određuje učinak i uspjeh vašeg sudjelovanja u razvoju djeteta. Primijetit ćete da njegov urođeni untuzijazam polako nestaje kada ga previše tjerate da ostvari neke ciljeve karakteristične za njegovu dobnu skupinu, kada potrošite previše vremena na program unapređivanja određenih vještina, kada postanete preosjetljivi na njegova postignuća. S druge pak strane, vidjet ćete da je dijete letargično ako ne pokazujete zanimanje za njegov napredak, ako se ne igrate s njim i ako budete nezainteresirani za njegovo stjecanje novih vještina. Stoga pokušajte naći prikladnu ravnotežu.

O autoru
  Dr. Richard C. Woolfson, dječji je psiholog i pisac koji se često pojavljuje u medijima. Autor je nkoliko knjiga za roditelje o odrastanju djece. Njegovi članci o dječjem razvoju i obitelji objavljeni su u brojnim časopisima.

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00