Početna Proizvodi Knjige Psihologija Bivanje u prisustvu drugog

Robine Jean-Marie: Bivanje u prisustvu drugog

Cijena 140,00 kn

Autor: Robine Jean-Marie

Šifra: 57255

Kategorija: Psihologija

Izdavač: Psihopolis institut

Godina izdavanja: 2019

Mjesto izdavanja: Novi Sad

Format: 14x20 cm

Broj stranica: 301

Uvez: meki

Jean-Marie Robin: Bivanje u prisustvu drugog

Geštalt terapija kao situacija

 

Jean-Marie Robin je jedan od najistaknutijih suvremenih geštalt psihoterapeuta i didaktičara. Knjiga predstavlja zbornik eseja i transkripcija s predavanja ovog enciklopedijski obrazovanog autora, u kojoj su  objedinjeni  njegovi tekstovi objavljeni u knjigama Pojaviti se kao okolnost za drugoga i Društvena promena počinje udvoje s nekoliko novih poglavlja. 

        Knjiga je namijenjena  edukatorima i geštalt terapeutima, ali i psihoterapeutima drugih orijentacija i čitateljima zainteresiranim za fenomenološki ili estetski pristup geštalt terapiji.Pozivajući se na brojne reference, počevši od antičkih filozofa, preko psihoanalitičara, fenomenološki orijentiranih filozofa, egzistencijalista, a neprekidno se osvrćući na okolnosti u kojima se geštalt terapija razvijala autor nam nudi mnoštvo informacija s „posebnim upozorenjem“ da imaju zadatak da nas navedu na vlastito autentično promišljanje i doživljaj prakse geštalt terapeuta.

Uloga terapeuta se ne ograničava na sam terapijski odnos i razmjene u terapijskoj sobi, a Robin ukazuje i na povezanost društva i psihoterapije ističući kako psihoterapija i kada se radi u intimnosti terapijskog setinga može doprinijeti društvenim promjenama. Neprekidno nas podsjećajući i vlastitim primjerom da što god radio u tijeku seanse „geštalt terapeut je uvijek u službi svog klijenta“, te kroz osobne primjere s edukacija i seansi, Robin nam se razotkriva kao autor, geštalt terapeut i čovek koji sa zaslugom nosi titulu jednog od najvećih živih didaktičara i teoretičara geštalt terapije.

TERAPIJA – SUSRET KOJI OMOGUĆAVA DA BIVAMO U PRISUSTVU DRUGOG

• Zašto svaki geštalt terapeut pripisuje veliki značaj procesu?

• Stid – stid koji otkriva i stid koji sakriva

• Razotkrivanje geštalt terapeuta

• Terapeutski odnos kao model društvene promjene

 

(P12)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00