Jacobs Jay: Divlje godine

Cijena 100,00 kn

Autor: Jacobs Jay

Šifra: 42012

Kategorija: Glazba

Izdavač: Dereta

Godina izdavanja: 2013

Mjesto izdavanja: Beograd

Format: 17x24 cm

Broj stranica: 262

Uvez: meki

Jay Jacobs: Divlje godine

Tom Waits - muzika i mit

Divlje godine predstavlja dirljivo slavljenje jednog čovjeka i njegovih mitova.
U prvoj detaljnoj biografiji Toma Waitsa, Jay S. Jacobs prati sudbinu glasovitog američkog umjetnika, čovjeka koji veoma cijeni privatnost i čija karijera prikazuje neobičan niz pobjeda i poraza, ljepote i uvrnutosti. U potrazi za ljubavlju i osobnom srećom, Waits je stvorio jedinstveno glazbeno djelo koje postaje sve čudnije, riskantnije i emocionalno angažirano. On je kroničar usamljenosti. On je veliki pjesnik onih kojima je sreća okrenula leđa. On je stvaratelj bajki i lažnih povijesti, ustrajni šaljivdžija, rođeni zabavljač, uvaženi filmski glumac, čovjek koji stvara glazbu u garaži.
Ovo je priča o transformaciji Toma Waitsa od čovjeka iz sirotinjske četvrti koji voli noćni život, do ekscentričnog gospodina seljaka, supruga i oca. Ovo je priča o tome kako je samouki pijani hipi u kaubojkama i s prljavom kapom postao čovjek koji je svojim zvukom, toplinom i spremnošću na rizik utjecao na generaciju vodećih glazbenika.

„Waits zaista zaslužuje privatni život. Zato sam u ovoj biografiji pokušao poštovati granice koje se trudio uspostaviti i udubiti se u njegovu glazbu i dinamičnu legendu koju je stvorio o sebi. Nisam vadio prljavi veš iz ormara ili spekulirao o njegovom seksualnom životu. Ova knjiga slavi briljantnog pripovjedača – čovjeka koji se sretno preporodio kao bitnik koji nam donosi prljavi urbani šarm. I taj proces se nastavlja. Moram priznati kako se mnoge stvari koje su opisane u narednim poglavljima vrlo vjerojatno nikad nisu dogodile – osim u mislima neodoljivog mitomana. Ali je važno shvatiti kako su to i dalje vitalni dijelovi slagalice kakva je Tom Waits. (...)
Prema legendi, Tom Waits je živio život punim plućima, suočio se sa svojim demonima i nebrojeno puta se probudio, a da nije znao gdje se nalazi. Priče o njegovim poduhvatima često su čvrsto ukorjenjene u istini. A čak i kada nisu, zaista bi trebale biti…“

 

(G7)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00