Početna Proizvodi Knjige Priroda Gospodari vremena

Flannery Tim: Gospodari vremena

Cijena 90,00 kn

Autor: Flannery Tim

Šifra: 51760

Kategorija: Priroda

Izdavač: Algoritam

Godina izdavanja: 2007

Mjesto izdavanja: Zagreb

Format: 17x23 cm

Broj stranica: 368

Uvez: meki

Tim Flannery: Gospodari vremena

Povijesti i utjecaj klimatskih promjena na budućnost

Čini se da su se slavna imena poput Billa Brysona, Jareda Diamonda ili Guardianovih kolumnista natjecala u pohvalama Flanneryjevim "Gospodarima vremena": “Šokantno, izravno, osvježavajuće različito…”; “Ako već niste ovisnici o Flanneryjevim knjigama – sigurno ćete postati nakon ove.”; “Teško je zamisliti bolju ili važniju knjigu.”

I doista, ovo jednostavno i neposredno štivo koje trenutno držite u rukama najbolje je opisati kao dramu – o ljudskom bezumlju, gramzivosti i samoživosti. Svu štetu koju je čovjek pred stotinjak godina industrijalizacijom počeo nanositi okolišu možda je još i moguće opravdati dobrim namjerama i nedostatnim poznavanjem informacija, međutim sve što se zbiva posljednja dva do tri desetljeća u Australiji, Kini, Njemačkoj ili SAD tiče se samo profita moćnih lobija koji utječu na vlade tih velikih zagađivača.

Znanstvenici su već odavno objavili sve ključne podatke i osmislili simulacije i projekcije – međutim broj dimnjaka i dalje raste dok se površine pod šumama smanjuju. Svi smo krivci i najmanje što možemo učiniti jest obazreti se na Flanneryjevo zdravorazumsko pitanje je li doista preskupo spasiti svijet. Koliko je protokol iz Kyota uistinu besmislen, kako ćemo dalje bez zlatne žabe, predivnog pustinjskog bilja iz Karooa, bez Velikoga koraljnoga grebena, polarnih medvjeda ili starih smrekovih stabala? Kako ćemo unucima opisati zimovanja na planinama?

Poruka ove knjige je izravna i nedvosmislena: posljednjih pet poglavlja posvećena su isključivo konstruktivnim, primjenjivim ili već dokazanim rješenjima. Ugledajmo se na Dance, informirajmo se i ne odustajmo od poštednog i obazrivog odnosa prema prirodi. Ne budimo lijeni, doprinesimo svoj mali dio, i to odmah, jer alternative nema.

 

(PR10)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00