Početna Knjige Rječnici Ilustrirani rječnik arhitekture i građevinarstva; hrvatsko-engleski, englesko-hrvatski

Vulelija Zoran: Ilustrirani rječnik arhitekture i građevinarstva; hrvatsko-engleski, englesko-hrvatski

Cijena 300,00 kn

Autor: Vulelija Zoran

Šifra: 29179

Kategorija: Rječnici

Izdavač: Masmedia

Godina izdavanja: 2008

Mjesto izdavanja: Zagreb

Format: 17x24 cm

Broj stranica: 862

Uvez: tvrdi

Urednik: Zoran Vulelija;

Ilustrirani rječnik arhitekture i građevinarstva: hrvatsko-engleski, englesko-hrvatski

"Ilustrirani rječnik arhitekture i građevinarstva" plod je dugogodišnjega prevodilačkog rada, u posljednjih nekoliko godina i dodatno je obogaćen znatnim brojem novih izraza, a na temelju sugestija brojnih suradnika, nastavnika i profesora sa zagrebačkog sveučilišta. Urednik Zoran Vulelija u predgovoru ovom rječniku naglašava kako "djelo slične koncepcije, prema saznanjima autora, ne postoji, ne samo u Hrvatskoj, već ni u široj regiji, pa će bez sumnje u terminološkom smislu unijeti dosta svjetla na ovom području".

Uz svaki se termin navodi i područje, tj. područja u kojima se najčešće koristi, a neki karakteristični pojmovi i dodatno su opisani. Vrijedi napomenuti da se uz engleske izraze daju, kada postoje razlike, i američki izrazi. U oba dijela rječnika predlažu se, kada je to prikladno, i sinonimi osnovnih pojmova, a također i preporuke prikladnijih izraza. Tako se npr. srbizmi, turcizmi itd. prikazuju kao zasebni pojmovi, ali se umjesto prijevoda daje uputa na pravilniji, tj. hrvatski izraz. U rječniku su objavljene i kratice mjernih jedinica, relevantnih institucija te kratice uobičajene u građevinarstvu i arhitekturi.

Slike su izrađene tako da što zornije ilustriraju termine s kojima su povezane. U mnogim se crtežima daje razrada osnovnog termina, pa su tako npr. na prikazu mosta brojkama označeni svi njegovi karakteristični dijelovi, dok se u potpisu ispod slike daju odgovarajući hrvatski i engleski nazivi tih dijelova. U crtežima iz područja arhitekture naglasak je stavljen na zdanja koja se nalaze ili su se nekada nalazila na području Hrvatske.

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00