Početna Proizvodi Knjige Književnost Kurosavin nemir svijeta

Sbutega Branko: Kurosavin nemir svijeta

Cijena 80,00 kn

Autor: Sbutega Branko

Šifra: 31084

Kategorija: Književnost

Izdavač: Plavi jahač

Godina izdavanja: 2006

Mjesto izdavanja: Beograd

Format: 13x20 cm

Broj stranica: 296

Uvez: meki

Branko Sbutega: Kurosavin nemir svijeta

"Kurosavin nemir svijeta" knjiga je priča, eseja i intervjua ispisanih u petnaest dramatičnih godina raspada Jugoslavije iz pera uglednog katoličkog svećenika i intelektualca iz Kotora Don Branka Sbutege. Zaronjen i zaljubljen u život, ugledni katolički svećenik, župnik crkve Svetog Stasje u Dobroti, iniciran za duhovnika Malteških vitezova za Srbiju i Crnu Goru, Don Branko Sbutega je pisac i glavni junak ove knjige.

Na jednom mestu u ovoj knjizi, maloj po obujmu ali velikoj po sadržaju, don Branko priopćava: "Savršeno sam svjestan koliko je moja pojedinačna sudbina mala, sićušna i beznačajna za povijest, ali ja prvenstveno imam. ne povijest nego sebe. I zato, dok se na planu velike povijesti ispisuje krvava i tragična drama ovoga prostora i vremena, na planu moje osobne biografije ja pokušavam upisati nešto što će mi život i dalje činiti lijepim i znakovitim. To je jedino što pojedinac može i treba, bez obzira na povijesni kontekst i s obzirom na povijesni kontekst". Jedno je opća povijest a drugo osobna priča: to je susret povijesti s biografijom!

Pored službene (ili javne ili opće ili velike) povijesti postoji neslužbena (ili skrivena ili tajna ili mala) povijest kao dopuna ove prve i njena kritika. Službena povijest naglašava ulogu države, vojske i diplomacije, a premalo ili nikako ono osobno, jednokratno, neponovljivo. Pored "javne povijesti čovječanstva" postoji "privatna povijest čovjeka", koja uglavnom ostaje nezabilježena i nepoznata...

Zanimljiv vodič kroz raskošne svjetove teosa, umjetnosti i filozofije, izvanredni tumač eteričnih mirisa, toposa i paradoksa zvanog – planet Boka. Potomak osam stotina stare obitelji bokeljskih pomorskih kapetana i proizvođača svile.

 

(KS8)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00