Početna Proizvodi Knjige Psihologija Romansa sa senkom

Wolf Steve, Zweig Connie: Romansa sa senkom

Cijena 220,00 kn

Autor: Wolf Steve Zweig Connie

Šifra: 42835

Kategorija: Psihologija

Izdavač: Fedon

Godina izdavanja: 2016

Mjesto izdavanja: Beograd

Format: 15x23.5 cm

Broj stranica: 440

Uvez: meki

Connie Zweig, Steve Wolf: Romansa sa senkom

Skrivena moć tamne strane ljudske duše

Mračna pećina nesvjesnog u svakom od nas čuva naša zabranjena osjećanja, tajne želje, stvaralačke impulse. Vremenom te mračne „sile“ počinju živjeti vlastitim životom, obrazujući lik koji tek intuitivno prepoznajemo: Sjenku. Ona je poput nevidljivog blizanca, stranca koji se nalazi u nama, a opet nije mi. Kada je na djelu u sferi javnog života, vidimo kako se naše vođe, poput heroja-razbojnika, s božanskih visina srozavaju u skandal i sramotu. U običnom, svakodnevnom životu, osjećamo kako nas preplavljaju gnjev, opsesija i sram ili kako postajemo žrtvom autodestruktivnih laži, zavisnosti ili depresije. Sva ta ispoljavanja Sjenke upoznaju nas s Drugim, tom moćnom silom koja prkosi svim našim naporima da je obuzdamo i kontroliramo.

Sjenka, međutim – a to u ovoj knjizi pokazuju jungovski terapeuti Connie Zweig i Steve Wolf - može biti i izvor emocionalnog bogatstva i vitalnosti, a njeno priznavanje put koji vodi iscjeljenju i istinskom, autentičnom životu. Ona je, naime, neophodna za ostvarenje cjelovitosti ličnosti, koje bez naših negativnih osobina naprosto nije moguće. To je lako reći, ali se, posmatrano s etičkog stanovišta, zapravo radi o ogromnom problemu - problemu koji je toliko težak da je jedino rješenje koje praktično poznajemo ono da pred njim zatvorimo oči. Vidjeti Sjenku – sresti se s njom -  jest prvi korak. Naučiti živeti sa Sjenkom – ući u romansu s njom – izazov za cijeli život. To znači odgonetati poruke kodirane u događajima svakidašnjeg života i na taj način stjecati svijest, supstancu i dušu. Rad na Sjenci zapravo je rad na duši.

Radeći na Sjenci učimo dešifrirati njene kodirane poruke i otkrijemo njene jedinstvene obrasce i ciljeve, te tako postajemo sposobni da deaktiviramo negativne emocije, ovladamo zabranjenim ili izgubljenim osjećajima, svesrdnije prihvatimo sebe, zacjelimo rane od izdaje, preispitamo i obnovimo svoje ljubavne i prijateljske odnose, razvijemo suosećanje s drugima i pronađemo smisao u svojoj patnji: jednom riječi, da razvijemo dublju samospoznaju i samosvojnost.

Učenja Carla Junga i Jamesa Hillmana, te bezvremeni grčki mitovi i univerzalne arhetipske predstave, na kojima su autori zasnovali svoj inovativni pristup Sjenci, obogaćeni su ovoj knjizi obiljem primjera iz njihove analitičke prakse. Oni su uspeli pokazati da Sjenka nije ni greška ni mana, već dio prirodnog reda onoga tko mi jesmo. A to nije problem koji moramo riješiti; to je misterija s kojom se treba suočiti. Sjenka je, naime, jedina koja zaista zna zašto dobri ljudi ponekad čine loše stvari.

 

(P9)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00