Početna Proizvodi Knjige Pedagogija Svako dijete može naučiti spavati

Kast-Zahn Annette, Morgenroth Hartmut: Svako dijete može naučiti spavati

Cijena 100,00 kn

Autor: Kast-Zahn Annette Morgenroth Hartmut

Šifra: 24637

Kategorija: Pedagogija

Godina izdavanja: 2005

Mjesto izdavanja: Zagreb

Format: 15.5x22 cm

Broj stranica: 143

Uvez: Tvrdi

Annette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth: Svako dijete može naučiti spavati

Od novoređenčeta do školskog djeteta: kako spriječiti i ukloniti probleme spavanja

Sustavno i praktično obrađena problematika dječjeg uspavljivanja utemeljena na temelju znanstvenih spoznaja i dugogodišnjeg profesionalnog i roditeljskog iskustva autora.

Knjiga Svako dijete može naučiti spavati - primjerima i brojnim savjetima za sprečavanje i uklanjanje problema spavanja - nudi dragocjenu pomoć roditeljima i cijeloj iscrpljenoj obitelji s malom bebom, 'lošim spavačem'. Srž knjige je plan djelovanja. Uz njegovu će pomoć, naravno uz majčinu i očevu potporu, svako dijete u nekoliko dana naučiti zaspati samo i prospavati noć.

Iz predgovora hrvatskom izdanju


  Knjiga Svako dijete može naučiti spavati prijevod je vrlo popularne knjige njemačkih autora, stručnjaka s ovoga područja (u kratko je vrijeme knjiga u njemačkoj doživjela 5 izdanja), koji su na temelju znanstvenih spoznaja te svoga dugogodišnjega profesionalnoga i roditeljskog iskustva postavili i provjerili postupak kojim se u kratko vrijeme uklanjaju (i sprečavaju) problemi spavanja u male djece. Naši nas stručni recenzenti dodatno učvršćuju u uvjerenju o korisnosti knjige, navodeći:


  Budući da, prema našem uvidu, u Hrvatskoj nema ovako sustavno i praktično obrađene problematike dječjeg uspavljivanja, ova će knjiga dobro doći, prije svega, roditeljima novorođene djece i djece rane dobi, onima koji će to uskoro postati, kao i ostalim odraslim članovima šire obitelji s malom djecom (djedovi, bake, tete). Brojni autentični primjeri iz svakodnevnog života djeteta i odraslih u obitelji pomoći će odraslima prepoznati i razriješiti svoje probleme s dječjim spavanjem, ohrabriti ih u pokušajima uspostavljanja boljih navika u djeteta i vratiti im vjeru u zadovoljno roditeljstvo. Sadržaj knjige bit će poučan i djelatnicima predškolskih ustanova, pogotovo onima u jaslicama, kao i onima koji podižu djecu u dječjim domovima ili ih njeguju u bolnicama. (mr. sc. Biserka Petrović-Sočo, pedagoginja)


  Ovim djelom, koje je od općega javnozdravstvenog značaja u području zaštite mentalnog zdravlja djece i obitelji, autori još jedanput potvrđuju nužnost cjelovitog pristupa zdravlju obitelji i, preko toga, duševnom i tjelesnom zdravlju djece. Jasni pogledi na probleme poremećaja usnivanja i spavanja kao i praktični putevi njihova rješavanja pružaju čitatelju snažnu emocionalnu podršku. Oni bude svijest o mogućnostima djelovanja i vjeru u uspjeh zabrinutim roditeljima; senzibiliziraju i educiraju pedijatre (koji su najčešće prozvani da rješavaju probleme spavanja) o psihološkim zbivanjima u najranijoj dobi. (mr. sc. Milivoj Jovančević, pedijatar)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00