Početna Proizvodi Knjige Glazba Teško izvojevan mir

Young Neil: Teško izvojevan mir

Cijena 120,00 kn

Autor: Young Neil

Šifra: 41915

Kategorija: Glazba

Izdavač: Dereta

Godina izdavanja: 2015

Mjesto izdavanja: Beograd

Format: 17x24 cm

Broj stranica: 340

Uvez: meki

Neil Young: Teško izvojevan mir

San jednog hipika

Legendarni glazbenik i tekstopisac Neil Young ovim iskrenim i duhovitim memoarima vodi nas na gitarističko, hipnotičko putovanje kroz svoju karijeru koja traje više od 40 godina. Teško izvojevan mir sumira uspone i padove ovog jedinstvenog umjetnika. Posebnu vrijednost knjizi daje to što nije jedna od onih autobiografija rock zvijezda na koje smo navikli.

Budući da ju je pisao Young osobno, bez ghostwritera, ona je zapravo zbornik refleksija o ljubavi, glazbi, drogama, obitelji, a uz sve to dočarava i uzbudljive trenutke njegovog života: djetinjstvo u Kanadi, sudjelovanje u rock boomu šezdesetih kao član bendova Buffalo Springfield i Crosby, Stills, Nash & Young i Crazy Horse, politički i ekološki aktivizam, kao i mnogobrojne osobne izazove...

Svoju životnu priču Young nam ne pripovijeda kronološki. Kroz opušteno ćaskanje sa čitateljem, on radi skokove: od vožnje u već legendarnom „Mortu”, preko projekta PureTone, do idiličnih trenutaka s obitelji na ranču Broken Arrow. Intimni ton ove knjige stvara dojam koji najbolje opisuje The Houston Chronicle:„Ovo je priča koju vam pripovijeda dobar prijatelj u mračnom baru, uz pivo, tekilu i vrhunsku glazbu iz džuboksa.”

„Sjajno: skroman, iskren, duhovit i pokretački... Teško izvojevan mir ima oblik dnevnika, ta život-u-malom struktura daje gospodinu Youngu prostor za manevriranje dok nas vodi u šetnju po njegovom zamku sjećanja.

„Inspirativna priča o tragediji, trijumfu i vlakićima... Ako ste ljubitelj Neila Younga, obožavat ćete njegovu autobiografiju... U njegovom pristupu ima humora i preokupacije da osjeti svijet, ima zvuka, suše i duha. Ovo je priča heroja, čovjeka koji se suočavao s iskušenjima i koji se i dalje bori pomoću humora, hrabrosti i bijesa kako bi bio, koliko može, istinski umjetnik.”– Suzanne Vega, The Times (London)

„Prosvjetljujući, čak (s vremena na vrijeme) čudno lijep meditativni tijek svijesti o tome gdje je Young bio, kuda ide i, možda najviše, gdje se sada nalazi." ­– David Ulin, The Los Angeles Times

 

(G7)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00