Početna Proizvodi Knjige Ekonomija Učinkoviti odnosi s javnošću

Broom Glen: Učinkoviti odnosi s javnošću

Cijena 250,00 kn

Autor: Broom Glen

Šifra: 54162

Kategorija: Ekonomija

Izdavač: Mate

Godina izdavanja: 2010

Mjesto izdavanja: Zagreb

Format: 17x23 cm

Broj stranica: 608

Uvez: meki

Glen M. Broom: Učinkoviti odnosi s javnošću

 

NAJPOZNATIJI SVJETSKI UDŽBENIK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU!

Počevši od svog prvog izdanja 1952. godine, udžbenik Učinkoviti odnosi s javnošću (Effective Public Relations - EPR), uvodio je teoriju i načela odnosa s javnošću, školovao djelatnike koji su se bavili tim pozivom i služio im kao referentno djelo širom svijeta. Ovo deseto izdanje upotpunjuje šest desetljeća unapređivanja odnosa s javnošću prema profesionalnom statusu.

Učinkoviti odnosi s javnošću je knjiga koju najčešće koriste oni koji se pripremaju za akreditacijske ispite, koja se najčešće citira u literaturi o odnosima s javnošću, koju se najšire koristi diljem svijeta na engleskom, i koja se najviše prevodi za potrebe studiranja. U dobrom ste društvu kad koristite ovu knjigu u pripremi za uzbudljivu i zahvalnu karijeru.

Što ćete naučiti pomoću desetog izdanja ove knjige?
• Naučit ćete temeljne pojmove potrebne za razumijevanje što jesu i što nisu odnosi s javnošću, te kako je ta djelatnost evoluirala do današnje prakse.
• Naučit ćete vrijednosti, teoriju, načela i proces upravljanja koji usmjeravaju praksu odnosa s javnošću.
• Dobit ćete ažurirane informacije i čitati ključne primjere, što će vam pomoći da razumijete suvremenu praksu odnosa s javnošću u mnogim raznolikim ambijentima.

Svako poglavlje započinje vodičem u kojem su naznačeni posebni ciljevi učenja što će vam pomoći u fokusiranju na čitanje i svladavanju materijala.

 

"Uostalom, upravo su Cutlip i Center, više nego itko drugi, dali nama koji smo dolutali u ovu profesiju iz novinarstva i drugih zanimanja osjećaj važnosti i legitimnosti kod provedbe našeg usvojenog poziva."
S. H. Baer

„Cutlip, Center i Broom” ... (je) standard u odnosu na kojeg se vrednuje sve osnovne udžbenike o odnosima s javnošću.
D. K. Wright

 

Kratki sadržaj:

Pojam, djelatnici, kontekst i podrijetlo:
Uvod u suvremene odnose s javnošću, Djelatnici za odnose s javnošću, Organizacijski ambijenti, Povijesni razvoj
Temelji:
Profesionalizam i etika, Pravna pitanja, Teorijski temelji, Komunikacija i javno mijenje, Unutarnji odnosi i komunikacija sa zaposlenicima
Proces upravljanja:
Određivanje problema u odnosima s javnošću, Planiranje i stvaranje i programa, Poduzimanje akcije i komuniciranje, Ocjenjivanje programa
Praksa:
Odnosi s javnošću poduzeća i gospodarskih grana, Država i poslovi s javnošću, Neprofitne organizacije, udruge po djelatnostima i nevladine organizacije

Od prvog izdanja djela, Scott M. Cutlip i Allen H. Center igraju vodeću igru u profesionalizaciji odnosa s javnošću, a njihova revolucionarna knjiga je učinila odnose s javnošću prihvatljivim predmetom akademskih studija. Glen M. Broom je profesor Emeritus na School of communication pri San Diego State Universityu, u Kaliforniji. Napisao je više od 35 znanstvenih članaka, a za doprinos znanosti je 1986. godine dobio i nagradu „Pathfinder Award" od instituta Institute for Public relations and Education.

 

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00