Početna Proizvodi Knjige Kazalište i film Vek italijanskog filma

Ricciardi Mario: Vek italijanskog filma

Cijena 120,00 kn

Autor: Ricciardi Mario

Šifra: 29945

Kategorija: Kazalište i film

Izdavač: Clio

Godina izdavanja: 2008

Mjesto izdavanja: Beograd

Format: 15x21 cm

Broj stranica: 201

Uvez: tvrdi

Mario Ricciardi: Vek italijanskog filma

Zbirka radova sa skupa posvećenog povijesti talijanskog filma i ekonomskoj prirodi fenomena filmske produkcije, organiziranog u suradnji Akademije znanosti u Torinu i Nacionalnog muzeja filma.

U povijesti XX stoljeća značajno mjesto pripada filmu, tehničkom i izražajnom instrumentu koji može neposredno i živo prikazati ne samo činjenice i događaje već i ideje, običaje, modu, individualne i kolektivne obrasce ponašanja. I u povijesti Italije film je predstavljao umjetničku i kulturnu oblast od velikog značaja čijom se analizom taj narod, “uhvaćen” i predstavljen u svojim aktivnostima i navikama, može bolje razumjeti i upoznati.

Otud i odluka Akademije znanosti u Torinu i Nacionalnog muzeja filma da organizira međunarodni skup na kome bi još jednom razmotrila povijest talijanskog filma i utjecaj koji je on ostvario na društvo i okruženje. Knjiga je zbirka radova s ovog skupa koji su koncentrirani oko dvije velike teme:

- povijest talijanskog filma, s osvrtom na posebnost i karakteristike

- ekonomska priroda fenomena koji odlikuju filmsku produkciju: njen nastanak u formi industrije, razvoj kroz oblike visokog zanatstva i, naravno, kriza.

Grupa kvalificiranih stručnjaka okupila se tako da bi što bolje sagledala različite aspekte talijanskog filma: proizvodne, ekonomske, umjetničke, ideološke, umjetničke, pa i teorijske, a nisu zanemareni ni oni aspekti koji su donosili različite novine i ideje. Povijesno gledište upotpunjeno je doprinosima sociologa, lingvista, semiotičara, što je omogućilo da na kraju skupa budu izdvojeni neki tipični sadržaji talijanskog filma i sagledane njegove karakteristične izražajne forme i način komunikacije.

 

(KF3)

Trebate pomoć,
savjet ili imate pitanja?

100% sigurna kupovina

Saznaj više...

Izdvojeno iz ponude

Fortuna d.o.o.
MB: 1638076
OIB: 86828835656

Palmotićeva 28
10000 Zagreb
Hrvatska

+385 1 48 16 574
+385 98 16 29 674
info@antikvarijat-biblos.hr

RADNO VRIJEME
PON - PET: 09:00 - 20:00
SUB: 09:00 - 14:00